Free Joomla Template by Discount Justhost

Kort Nieuws

LEDENVERGADERING.

Op vrijdag 24 nov. 2017 is de ledenvergadering in het clubgebouw aan de Rijd om 20.00 uur.

  

Geen ijs en toch drukte op de Rijd.

Jaarlijks trainen Robin en René Stammes de zwemmers, hoe is het om in “zwart” water te zwemmen en hoe zwem ik in een groep. Die training vindt altijd de laatste zondag vóór de triathlon plaats.  Het bestuur leek het een leuk idee, om de zwemmers koffie of thee aan te bieden. En zo is geschied. Er deden maar liefst 48 zwemmers mee, terwijl er andere jaren minder dan 20 deelnemers waren. Wij vonden het leuk de koffie te schenken en wat ons betreft doen we het volgend jaar weer. Organisatie en deelnemers woensdag veel succes!

“Even wegdromen…. wintertriatlon… vroor het maar eens dat het kraakte, dan zou dat zomaar kunnen. Als er geen ijs komt, dromen wij als bestuurders namelijk van ijspret”.  

Meindert

 

 

 

 
Diploma uitreiking.
In café "De Stompe Toren" te Aartswoud werden de schaatsdiploma's 2017 uitgereikt aan de schaatsjeugd van IJsclub Aartswoud en IJs- en Volksvermaakt uit Nieuwe Niedorp. Verder staan nu de foto's van de diploma uitreiking op de Fotoboeken onder 2017 en Diploma's.
 
 
De diploma uitreiking in café "De Stompe Toren".
 
Integratie.
Meindert Brugman heeft een artikeltje geschreven over de belevenissen van de integratie met de nieuwe buren uit diverse landen wat betreft het schaatsen. Zie hiervoor de Verslagen pagina onder Nieuws.
 
 
 
De nieuwe buren bij Schaatsbaan "De Meet" in Alkmaar. 
 
 
Op de jaarvergadering deed Fokko Omto, de hervormde dominee van Nieuwe Niedorp, een oproep aan de leden-vergadering. Hij spant zich in, met nog enige andere mensen, om vluchtelingen uit Eritrea en Syrië, een zetje in de rug te geven in het integratieproces. Zo traint hij met een aantal ook bij VV Nieuwe Niedorp, wellicht bekend. Nu leek hem het toppunt van integratie om hun ook met het ijs kennis te maken, het mooiste zou zijn, om dat op De Rijd te doen…. Maar dat is nu nog niet mogelijk. Wellicht kan dat wel op de ijsbaan in Hoorn of Alkmaar.

 
Het plaatsen van kluunvoorzieningen bij diverse bruggen.
Er worden 6 bruggen vervangen over het kanaal. De werkzaamheden vinden gelukkig plaats buiten het schaatsseizoen.  IJenV is in gesprek geraakt met Waaksaam, de projectgroep dit heeft toegewezen gekregen. Er is door ons een verzoek gedaan om al bij de bouw kluunvoorzieningen aan te brengen. Het gaat dus alleen om haken en zo (dus geen complete voorziening).  Als dit wordt toegewezen, kunnen we ook aan de slag met de rest. Bij de nieuw aan te leggen Ovonde bij het Malle Gat zou de Provincie eerst ook kluunvoorzieningen aanbrengen, daar zien ze nu van af. Hans Stammes zet zich in om de Provincie op andere gedachtes te brengen.
 
De jaarvergadering van 25 nov. 2016.
Er waren deze keer weinig bezoekers naar de jaarvergadering gekomen. De financiën waren op orde en na de gebruikelijke afhandeling van de agenda punten, waarin eigenlijk weinig te melden viel wegens het afgelopen ijsloze jaar, werd nog wel het Niedorper Sportgala gememoreerd. Piet Heneweer, de derde prijswinnaar, had zijn beker daarvan meegenomen en stelde voor die in de prijzenkast te plaatsen, wat ook zal gebeuren. Verder kwam dominee Fokko Omta nog aan het woord om voor een inburgerings actie te pleiten om nieuwkomers in ons land wegwijs te maken op schaatsgebied, daar dit een onderdeel is van ons cultureel erfgoed en de mogelijkheid geeft de nieuwe inwoners van ons land wat meer bekend te maken hiermee en te pogen een aantal van hen daadwerkelijk te leren schaatsen en tevens zo goede contacten op te bouwen met de bestaande inwoners van ons land. Verder viel op dat het terrein van ons clubgebouw van goede verlichting is voorzien en dat ook de bestrating een flinke opknapbeurt heeft gekregen. Nu nog wachten op een ijswinter.
 
Op 5 november 2016 werd de Niedorper Sportgala gehouden. 
Bij de sporters gingen de meeste stemmen naar de handbalvrouwen van VZV, die door een uitwedstrijd in de eredivisie niet aanwezig waren. De tweede plaats bij de sporters was voor de Dames B-jeugd van Zwaluwen Kolhorn. De derde prijs ging naar schoonrijder Piet Heneweer van IJs- en Volksvermaak uit Nieuwe Niedorp.
 
De wedstrijd voor jeugdschaatsers heeft plaatsgevonden op zaterdag 29 oktober 2016.
Voor de uitslagen hiervan, zie de jeugdpagina.
 

Op 2 juli 2016 waren de Kampong Wheely's weer voor hun jaarlijkse feestdag!

In het clubgebouw van IJenV was het op deze zaterdagmiddag weer erg gezellig op deze feestdag van de rolstoelhockey vereniging "De Kampong Wheely's" uit Amsterdam/Utrecht. Ondanks dat er een flinke wind stond op waterplas de Rijd zaten we gezellig in een tent aan het clubgebouw of in het clubgebouw zelf en de BBQ smaakte later uitstekend. Dit is voor herhaling vatbaar. De hond Bako van één der begeleiders zat ook heerlijk op zijn deken. Voor foto's van deze feestdag bij IJenV, zie de fotoboeken/2016/Kampong.

 

KampongWheely's

 

Het is hier nog even wachten op de BBQ.

 

Klaas Vel

 

De Rabofietssponsortocht op 11 juni 2016.

De Rabosponsortocht is weer achter de rug. We waren met 4 man, net genoeg. Dit jaar kon je ook je vereniging uitbeelden, dat levert voor de leukste 5 inzendingen 200 euro op, de zogenaamde verdubbelaar. Peter had schaatsen en mutsen geregeld.

Meindert Brugman.

 

De deelnemers aan de Rabofietssponsortocht. 

 

 

De Langereiswandel- en fietstocht komt er weer aan.

Op zondag 28 augustus 2016 is dit evenement er weer, dus zet deze datum alvast in jullie kalender. De route is wat gewijzigd t.o.v. vorig jaar. De wandeltocht gaat voor een gedeelte over boeren weilanden en de fietstocht gaat via mooie weggetjes. Onderweg zijn diverse bezienswaardigheden te zien en is een mooie tentoonstelling in de kerk van Aartswoud. T.z.t. volgt meer informatie over deze mooie tocht door het West-Friese landschap.

 

 

 

De schaatsdiploma uitreiking van de jeugd.

Op zaterdag 12 maart 2016 werden de schaatsdiploma's uitgereikt in café De Stompetoren te Aartswoud. Hierbij werd ook de mededeling gedaan dat de voorzitter van ijsclub Aartswoud, Meg Verkleij, wordt opgevolgd door Rianne Koomen. Voor meer nieuws hierover, zie de jeugdpagina.

 

 

Links in de foto is de scheidend voorzitter van ijsclub Aartswoud.

 

De West-Frieslandtocht.

Ter afsluiting van het schaatsseizoen voor de jeugd is de traditionele West-Frieslandtocht op 12 maart voor de schaatsers van IJenV en IJsclub Aartswoud van 08.00 - 09.00 uur op schaatsbaan "De Westfries" te Hoorn.

 

Op zondag 6 maart 2016 tussen 17.00-20.00 uur wordt de 2e jeugdschaatswedstrijd georganiseerd voor onze jeugdschaatsertjes. De afstanden zijn 2 x 100 m en een minimarathon. Voor meer informatie, zie de jeugdpagina.

 
Korte impressie van de ledenvergadering van 20 nov. 2015.
Op deze 128e ledenvergadering was de opkomst redelijk. Bij de mededelingen bleek dat evt. toertochten niet meer onder de KNSB vielen, dus de landelijke aansturing hiervan is weg. Een toertocht kan men wel melden bij het gewest, maar dit blijkt half geregeld te zijn, dus men moet als vereniging meer zelf doen. Wat betreft de Koôltocht, hiervan zijn de vergunningen geregeld volgens penningmeester Meindert Brugman. IJsclub Winkel denkt er over om ook mee te doen met een evt. tocht, terwijl men daar eerst niet aan mee wilde doen. Afwachten hoe zich dat ontwikkelt. Secretaris Jaap Kooij kreeg een bloemetje en een fles drank uitgereikt door voorzitter Meine Plat daar Jaap al 30 jaar secretaris is voor IJs- en Volksvermaak. 
De financiën waren gezond en in orde bevonden door de kascommissie. Het aantal schoonrijders loopt helaas wat achteruit. Daarom werd er een promotiefilmpje vertoond, waarbij Piet Heneweer toelichting gaf. Ook is er een nieuwe schoonrijders cursus van 8 weken te Alkmaar met o.a. fitness en praktijk, ook in Hoorn. Het is van belang het schoonrijden als cultureel erfgoed te behouden voor de schaatswereld en ons land. Na afloop van de vergadering werd er nog gezellig nagebabbeld onder het genot van een drankje.
 
 
 
  
 Nog wat foto's van de jaarvergadering.
 
Schaatsen op natuurijs te Zweden.
De winter komt er aan. Wil je schaatsen op natuurijs in Zweden? Zie dan de Evenementenpagina.
 
Schaatsen op 10 oktober. 
Het vrije schaatsen in Hoorn, dat wij gezamenlijk met de IJsclubs van Aartswoud en Hoogwoud hebben georganiseerd heeft circa 150 enthousiaste schaatser/schaatsers getrokken. Circa een derde deel kwam uit Nierp (=Westfries voor Nieuwe Niedorp), vooral veel ouders met kinderen draaiden hun rondjes. De aangeboden chocomel vond gretig aftrek. Zie onderstaande foto's:
 
 
 
 Secretaris Jaap Kooij, bestuurslid Chris Witsmeer en voorzitter Meine Plat waren aanwezig.
 
Jeugdschaatsen
Nu de scholen weer zijn begonnen komen de schaatsers onder ons ook weer uit hun zomerslaap. Ik hoop dat we jullie allemaal weer terugzien op de vrijdagavond. Sommigen van jullie zullen misschien ook op wedstrijdschaatsen willen, zie hiervoor het inschrijfformulier in de mail van trainer Lou Schilder. Dit is niet voor de vrijdag schaatsers.
 

De Langereistocht te voet en per fiets van 2015. 

Onder fraaie weersomstandigheden is de Langereistocht verlopen. Wel stond er een straffe wind waar de fietsers last van hadden. De foto's zijn inmiddels geplaatst op de fotoboeken, zie 2015 en dan Langereistocht. Dezelfde foto's, maar dan in groter formaat, staan op http://langereistocht.nl
Verschillende mensen, die meegedaan hadden aan de Langereistocht, spraken hun waardering uit voor de duidelijke bewegwijzering en de mooie route, zowel te voet als per fiets. Wat de tocht ook aantrekkelijk maakte waren de bezienswaardigheden onderweg, zoals o.a. de tentoonstelling in de kerk van Aartswoud, de oude werktuigen in de schuur van Nick Houter en de Geitenstal van Klaver. Voor de antwoorden op de gestelde vragen bij de fietstocht, zie de Evenementen pagina.
 
Een paar wandelaars met de kerk van Aartswoud op de achtergrond.
 
 
 Jong en oud fietst op het Groene Paadje.
 
Feestdag van SV Kampong Wheely's op 04-07-2015.
 
Rolstoelhochkeyclub The Dolpins is samengegaan met SV Kampong Wheely's en onder laatstgenoemde naam kwam de samengevoegde club op bezoek voor hun jaarlijkse feestje. Voor meer informatie, zie de Evenementen pagina voor nieuws over het feest en de Algemeen Nieuws pagina voor de achtergrond van de samenvoeging van beide verenigingen.
 
 
Op 6 maart 2015 is er geschaatst voor de diploma's en op 7 maart werd de West-Frieslandtocht gehouden. Voor meer nieuws, zie de jeugdpagina. 
 
De West-Frieslandtocht
 
Verdien een zonnepaneel voor de ijsclub.
 
Voor nadere informatie hierover en nog meer actueel nieuws, zie de Algemeen Nieuwspagina.

Schoonrijden
 
Bij de wedstrijden in Tilburg op 24 jan. 2015 heeft plaatsgenoot Piet Heneweer flink gescoord. Hij werd in de hoofdklasse 2e en bij de paren 1e, samen met Alie Hakkert. Ton Groot werd in klasse 1A 1e bij de paren, samen met partner Marjolein Porsius. Verder deden Ank en Dick Zon ook mee met deze wedstrijden. Voor een overzicht van alle uitslagen, zie de website van de LVS, te vinden bij de Weblinks op deze website.
 
Belemmeringen in het water voor toerschaatsers:
 
Het is voor toerschaatsers een grote frustratie als er belemmeringen in de schaatsroute liggen, zoals bruggen, dammen, duikers etc. Klik voor meer informatie over dit onderwerp op: Belemmeringen in de schaatsroute.
 
Minimarathon Jeugdschaatsen.
 
Op zondagmiddag 20 dec. 2014 is er een minimarathon voor de jeugd verreden.
Voor de uitslag daarvan, zie de jeugdpagina.
 
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Nieuws van de 127e vergadering vrijdag 28 november 2014.
 
Over de afgelopen winter kunnen we kort zijn, er is helemaal niets gebeurd op schaatsgebied.
 
Financieel staat IJenV er zeer gezond voor, mede door een goed financieel beleid, een stabiel ledenbestand en de verhuurpenningen.
 
Aftredend penningmeester Dick Koster wordt opgevolgd door Meindert Brugman, die gekozen is met geen tegenstemmen.
 
Het draaiboek voor de toertochten is teruggebracht naar 2 A4 formulieren.
 
Het winterprogramma: Ned. Kampioenschap schoonrijden, toertochten, clubkampioenschappen, schoolwedstrijden en wat evt. meer georganiseerd gaat worden.
 
Nog steeds zijn er goede verkoopcijfers van het jubileumboek 125 jr. IJenV.
 
Hopend op een goede winter sloot voorzitter Meine Plat deze vlot verlopen vergadering.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Anja Groot, coördinator jeugdschaatsen Aartswoud/Nieuwe Niedorp, heeft een verslagje gemaakt over haar ervaringen met de workshop "Train de trainers" Zie hiervoor op de Nieuwspagina en dan op Verslagen.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Op zondag 24 augustus 2014 is de Langereistocht te voet en per fiets geweest. In de ochtend was het slecht weer met flink wat regen. De vroege wandelaars en fietsers kregen de volle laag van de weergoden. De wandelroute was enigszins aangepast om de ergste modderplekken te vermijden. 's Middags werd het weer een stuk beter, maar er kwam nog wel een fikse bui. In totaal waren er 301 deelnemers aan deze tocht. Voor foto's van de Langereistocht, zie de fotoboeken.
 
Verder waren er twee prijswinnaars van de fietspuzzeltocht. Dit waren het echtpaar Hans en Bea Jonker en het echtpaar Gerrit en Gre van Dijk.
De prijswinnaars krijgen hun prijs thuisbezorgd.
 
Voor de antwoorden op de vragen, klik op nieuws en dan op evenementen.