Free Joomla Template by Discount Justhost

Kort Nieuws

Diplomauitreiking jeugdschaatsen.

De jaartlijkse diplomauitreiking van het jeugdschaatsen vond op 09-03-2019 plaats in de café "De Stompe Toren" te Aartswoud. Veel jeugd van Nieuwe Niedorp, Aartswoud en omgeving hebben hun begeerde diploma gehaald na de afsluitende West-Frieslandtocht op de IJsbaan te Hoorn. Er werden behalve de diploma's ook nog medailles, een presentje en een mooie bos tulpen van de fa. Triflor uitgereikt. Voorzitter Rianne Koomen deelde mede dat trainster Anja Groot met het trainen wil stoppen. Ze begeleidt nog wel de opvolgster van haar. Ze heeft 13 jaar het jeugdschaatsen begeleid met trainen enz. We zullen zien hoe dit in het nieuwe seizoen gaat. Voor meer foto's van de diplomauitreiking, zie het fotoalbum 2019.

 

 

Jaarvergadering.

De vrij matig bezochte jaarvergadering op 30-11-1018 leverde vrij weinig nieuws op, mede door de zachte winter. De financiën waren op orde en er werd een positief saldo gemeld door de penningmeester. Door wat organisatorische moeilijkheden bij het gewest NH-Ut wordt de jeugd bij het jeugdschaatsen nu voornamelijk ondersteund via de baanvereniging in Hoorn. Er zijn 60 jeugdleden die schaatsen op de schaatsbaan in Hoorn, 13 jeugdleden uit Nieuwe Niedorp en de rest uit de dorpen Aartswoud, Hoogwoud en Abbekerk. Jeugdtrainer Louw Schilder is weer herstellende van zijn ziekte en jeugdtrainer Anja Groot heeft alles goed onder controle. Bij de Triathlon in de zomer wordt ondersteuning verleend met o.a. de kantine en trainingsmogelijkheden in de aanloop naar de Triathlon. Verder is het wachten op ijs deze aankomende winter.

Nagekomen foto's 130 jarig bestaan.

Dankzij Peter Wittekoek zijn er wat nagekomen foto's binnengekomen van het 130 jarig bestaan. Hieronder één en de anderen komen op de fotopagina's terecht na oplossing van een uploadprobleem, wat recentelijk is opgetreden.

 

Hooivorken gooien.

 

130 jarig bestaan van IJenV gevierd op 14 juli 2018.

Met prachtig mooi weer werd ter viering van IJenV een fietspuzzeltocht verreden. Een mooie reportage hiervan is te vinden op de website van PewisNieuws. Na de fietstocht kon men de WK voetbalfinale in de kantine van de ijsclub volgen op de TV. Graag hadden de aanwezigen Kroatië de wereldtitel gegund, maar Frankrijk won met 4-2. Daarna kon men genieten van een lekkere BBQ. Al met al een geslaagde dag.

 

 

Hierboven een impressie van het 130 jarig bestaan van IJenV. 

 

Rolstoelhockeyclub Kampong/Dolphins op bezoek bij IJenV.

Op zaterdag 30 juni 2018 kwamen de wheely's van de rolstoelhockeyclub aan bij het clubgebouw om hun jaarlijkse uitje met de aansluitende BBQ te vieren. Helaas kwamen een aantal deelnemers niet opdagen zodat dat een tegenvaller was. Maar het geweldig mooie weer vergoedde veel en de BBQ smaakte geweldig goed.Af en toe zag men op het water een mooie boot langs varen. Ook zwemmers waren te zien en andere spelevaarders.

Al met al een gezellig dagje uit voor de rolstoelhockeyers. Hieronder nog een aantal foto's van deze mooie dag.

 

 

 

 

 

 

Op 15 juli 2018 wordt het 130 jarig jubileumfeest van IJenV gevierd.

Voor alle leden: Feestprogramma, fietstocht met leuke opdrachten en aansluitend BBQ.

 

 

Rabo Clubkascampagne.

IJenV heeft een cheque ontvangen van de Rabobank ter waarde van 609,08 Euro vanwege de Rabo Clubkascampagne. Deze cheque werd uitgereikt aan de vz. Meine Plat van IJenV in het restaurant van golfbaan "Het Regthuis" te Winkel op 15 juni 2018. Dit bedrag is flink hoger als wat in vorige jaren ontvangen werd van de Rabofietssponsortocht, dus we kunnen er best tevreden over zijn.

 

Bestuurslid Chris Witsmeer heeft een koninklijke onderscheiding gekregen op 28-04-2018.

Voor zijn vele verdiensten als vrijwilliger van diverse organisaties en vereningingen en tevens 24 jaar fungerend als brandweerman in de gemeente Hollands Kroon, heeft Chris een lintje gekregen in de orde van Oranje Nassau. Na de lintjes uitreiking in het gemeentehuis in Anna Paulowna werd een receptie gehouden in de brandweerkazerne te Winkel waar gelegenheid was om Chris te feliciteren. Een aantal bestuursleden van IJenV waren aldaar ook aanwezig. Hierbij nog een tweetal foto's van Chris: 

 

 

De kersverse blije lintjesdrager Chris.

 

Diploma uitreiking jeugdschaatsen op zaterdag 10 maart 2018 in café De Stompetoren te Aartswoud.

Na de West-Frieslantocht op ijsbaan "De Westfries" te Hoorn volgde om ca. half 10 de diploma uitreiking in café De Stompetoren. Ouders en belangstellenden waren van harte welkom bij de diplomauitreiking.

 

Hierbij nog een impressie van de diplomauitreiking:

 

 

Voor meer foto's, zie de jeugpagina.

 

Schaatsen op de Rijd op 3 mrt. 2018:

Het schaatsen op De Rijd is weer over wegens de invallende dooi. Hierbij nog een impressie van zaterdag 3 maart.