Free Joomla Template by Discount Justhost

Verslag

Geschreven door Klaas Vel
                    Verslagen

 Integratie 2, Nieuwe Buren gaan het ijs op.

In januari begon de organisatie van het schaatsen van Oude Buren met Nieuwe Buren vorm te krijgen. Veel leden van IJ&V melden zich spontaan aan om vrijwilliger te zijn. Fokko Omta benaderde de Nieuwe Buren uit Eritrea en Syrië. De 1e sessie was 2 februari. 15 vrijwilligers en 15 Nieuwe Buren. Mooie getallen. Nagenoeg iedereen stond voor het eerst op het ijs. In de loop van de avond draaiden sommige al hun rondjes. Andere draaiden ook rondjes maar met een steunijzer. De chocolademelk met slagroom liet ieder zich goed smaken. Ieder was fanatiek, blij en dankbaar naar ons als organisatie. Harry de Jong zorgde nog voor een mooie publiciteit in de Schager Krant (grote foto op de voorpagina van het streekdeel).

Nu wordt het menens!

 

Alle begin is moeilijk!

 

11 februari gingen we voor de 2e keer naar de IJsbaan, dit keer was het voor ouders met kinderen. Er waren weer 15 vrijwilligers paraat en 25 Nieuwe Buren. Dit laatste getal overtrof onze verwachtingen. Wat is het mooi te zien, dat iedereen zo zijn of haar best deed. Toen het tijd was om naar huis te gaan, wilden de kinderen nog lang niet naar huis! Ik denk dat ze vast nog een keer terug gaan, en als er hier ijs ligt, dan kunnen ze op De Rijd terecht. Eén jongetje reed na afloop al met één hand op de rug.  Bijzonder. Na afloop was er een "sneeuwballengevecht", integratie in de overtreffende trap!

 

Financieel zijn de kosten bijna geheel gedekt door sponsoring van wijdoenmee.nu, het Gewest KNSB NHU en een kleine particuliere sponsor. Ook Dirk van der Bel bedankt voor het ter beschikking stellen van de handschoenen. Fokko bedankt voor het enthousiasmeren van de Nieuwe Buren. En last but not least, alle vrijwilligers heel hartelijk dankt voor jullie inzet, zonder jullie was het niet gelukt.

 

In het fotoboek van 2017 en dan Integratie treffen jullie de foto’s aan van Albert Smit, Bert Westhoff, Fokko Omta en van de fotografe van de Schager Courant.

 

Meindert Brugman. 

 

 

Hoi allemaal,

Afgelopen vrijdag 3 okt. 2014 hebben met 8 van onze trainers de workshop Train de trainers gevolgd. Dit was onwijs leuk! Iedereen heeft erg genoten. Er waren meer dan 100 aanwezigen! We begonnen met de presentatie van Gerard Kemkers. Zijn presentatie ging vooral over zijn jaren als coach bij TVM en hoe hij zijn trainingen aanpakt en wat daar allemaal bij komt kijken.
Daarna gingen we voor 3 workshops van 25 minuten het ijs op. Er waren 7 trainers en dus ook 7 groepen gemaakt. Iedere trainer had een ander aandachtspunt of manier van trainen. Erg leuk en leerzaam! Daarna kregen we nog een presentatie van Dennis van der Laan (van Van der Laan techniek in Zwaag). Hij doet in Sportmarketing en is manager van een aantal sporters (o.a. Jan Blokhuijzen, Lobke Berkhout (nu zijn vrouw). Het is wel een echt marketing mannetje dus praatjes voor 10. Erg vermakelijk. Het zou leuk zijn als ze zo iets elk jaar organiseren, wij vonden het erg leuk!
En dan vrijdag weer het ijs op. Zin in!
We starten met 56 kinderen (nog eentje uit Nieuwe Niedorp erbij).
 
We hebben in totaal 10 trainers!!! en misschien dat Erik Feenstra ook nog toegevoegd kan worden, maar dat wachten we rustig af. Hij komt wel op zijn schaatsen op het ijs vrijdag...
Verder hebben we dan Paula Groeneveld, Klaas Renooij, Erik-Jan Rustenburg met zijn zwager Cees Kranenburg (zij doen samen een groep), Lou Schilder natuurlijk, Joke Harlaar en haar vader Niek Manshanden die wil helpen als Joke niet kan, Ria Schilder, de dochter van Lou, helpt Joke bij de allerkleinsten, Harry Meuge is ook nieuw dit jaar. Ik start samen met hem op om hem op weg te helpen en ben verder boventallig.
 
Een mooie club dus!

We zien jullie vast wel een keer op de baan!

Met vriendelijke groet,
 
Anja Groot
Coördinator Jeugdschaatsen Aartswoud/Nieuwe Niedorp

-------------------------------------------------------------------------------

De feestdag van The Dolphins.

30 juni 2012.

Marit, de trainer, gaf het volgende commentaar: Wederom feest bij IJenV. The Dolphins zijn aan het einde van het rolhockeyseizoen weer terug voor het eindfeest. Er werden mooie resultaten behaald. Het 1e team is vierde geworden in de overgangsklasse. De E2 werd kampioen in de regio en vierde op het NK voor regioteams. De E3 heeft veel geleerd en volgend jaar krijgen we er een E4 bij. Weer een mooi feest! Op de Rijd werd een heerlijke vaartocht georganiseerd, Marvin en Patrick gaven elkaar het “jawoord” en de BBQ smaakte weer fantastisch.

Zoals Marit al aangaf, er kwam een trouwpartij!

Wij hebben een grote wens vervuld van twee Dolfijnen en wel van Patrick Westermolen en Marvin van der Nat. Op het toernooi in Purmerend had Patrick aangegeven met Marvin te trouwen als ze goed zouden presteren op de landelijke finale van de competitie. Dit lukte en een vierde plaats is een prachtige prestatie, alle reden om 2 spelers met zoveel liefde voor dezelfde sport in het echt te verbinden. Als getuigen op de trouwerij bij de Rijd te Nieuwe Niedorp waren aanwezig: Annet Kester en Erwin Keijzer. Bruidsjonker was Vincent Thomas, hij overhandigde de herinneringsspeldjes. Hierna werd nog even getoast op het nieuwe bruidspaar. Deze trouwerij was een aangename verrassing en deed de bruiloftsgasten veel plezier.

 

 

Secretaris Jaap Kooij had nog een verrassing in petto voor The Dolphins. Naar aanleiding van zijn 25 jarig huwelijksfeest deed hij een schenking van € 1250,- voor de clubkas van The Dolphins. Dit werd erg gewaardeerd en namens The Dolhpins dankte Marit de gulle gever.

                                                Een dolblije Marit nam de waardecheque van Jaap in ontvangst.

Het weer bleef goed en de gerechten van de BBQ lieten zich goed smaken. Meester-kok Peter zorgde constant voor lekkere hapjes. Na afloop van de BBQ werden de rolstoelen weer in de klaarstaande auto’s geladen en na het uitzwaaien ging iedereen tevreden naar huis met mooie herinneringen aan deze fantastische dag aan de Rijd te Nieuwe Niedorp.

Zie voor meer foto's van deze feestdag ook de fotoboeken.

 


Verslag van de Langereistocht op 28 aug. 2011.

Met angst en beven wachten we zaterdag voor de wandeltocht de weerberichten voor zondag af, want zaterdag was er al weer heel wat water gevallen. De berichten vielen enigszins mee, want de buien zouden meer naar het centrum van het land trekken was de verwachting.

De zondag begon goed wat het weer betrof en er kwamen al vrij snel na 08.00 uur de eerste wandelaars aan bij het clubgebouw van IJs- en Volksvermaak in Nieuwe Niedorp. Al spoedig vertrokken de eerste wandelaars richting de Leijerbrug om daarna via de kade langs het kanaal Alkmaar-Kolhorn naar Kolhorn te gaan. Er kwamen steeds meer wandelaars aangelopen bij de Martien Vethbrug en de paraplu's hoefden niet opgestoken te worden. In de loop van de dag na de koffiepauze begon ook de Amerikaanse schoolbus het wandelparcours in de rondte te rijden met af en toe een toeristische kleine omweg. Blijkbaar liep niet iedereen de gehele route.

De wandelaars keken hun ogen uit in het West Friese landschap, want dat is hier in de omgeving nog mooi. De meeste deelnemers maakten er geen snelwandel wedstrijd van en namen onderweg rustig de tijd om even uit te rusten en wat om zich heen te kijken, al of niet van meegebrachte versnaperingen, koffie of broodjes. Vanuit Kolhorn en Aartswoud waren ook al diverse wandelaars op pad gegaan, want met de moderne communicatiemiddelen is het een fluitje van een cent om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen elders. DSC07829 (62K) In de tijd van de strengere winters waren er geen mobiele telefoontoestellen en was men aangewezen op plaatsen met een vaste telefoonaansluiting om wat te vernemen van mensen, die daar al of niet toevallig wat zagen gebeuren, zoals een valpartij op het ijs.

Een paar mooie pleisterplaatsen waren in de route opgenomen, zoals het eetcafé "Schippers Welvaren" in Kolhorn, restaurant "Het Anker" eveneens in Kolhorn. De diehards onder de wandelaars staken liever op bij het clubgebouw van Aartswoud, maar dan hadden ze wel een flink stuk vanaf Kolhorn afgelegd. De super diehards, die liepen gewoon door, maar ja, dat zijn maar enkelingen die heel fanatiek wandelen, het liefst alleen. Verschil moet er wezen en ieder zijn meug, dat is het mooiste.

DSC07835 (50K) DSC07838 (55K)

Er waren 450 deelnemers geweest op de Langereistocht 2011. Al met al een geslaagde dag met goed weer op een heel klein spatje na. Toch een opsteker na deze slechte zomer, vooral de maand juli was bar en boos.

Klik hierop voor de videoclips:   


Klik op een nieuwsbrief van: The Dolphins
Hier staat nog wat nieuws in van hun bezoek aan het clubgebouw van IJs- en Volksvermaak.
Verslag van de jaarvergadering van IJs en Volksvermaak op 12 nov. 2010.

De vergadering werd goed bezocht en men gaf uitleg over hoe om te gaan met toekomstige toertochten, waarbij er door de gemeente en andere overheidsinstanties steeds strengere eisen gesteld word aan de organisatie hiervan. Zo blijft er voor IJs en Volksvermaak alleen een versimpelde Langereistocht in beeld. Wel blijft IJenV in beeld voor de organisatie van schoonrijders wedstrijden, ook landelijk, wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Deze vergadering kenmerkte zich verder met de viering van twee jubilarissen, die zich allebei 25 jaar ingezet hebben voor onze vereniging. Het betrof de voorzitter van IJs en Volksvermaak Jan Slijkerman en kascontrolelid Henk Vonk.
Men had geprobeerd een bestuurslid van een overkoepelende schaatsorganisatie uit te nodigen om de jubilarissen te huldigen. Bijv. een bestuurslid van het gewest NH/Ut, maar dat is helaas niet gelukt. Ook kon men geen bekende schaatser/oud schaatser vinden die bereid was om te komen om de jubilarissen toe te spreken. Daarom werd dit in het bestuur zelf opgelost door penningmeester Dirk Koster deze opdracht te geven. Dat is prima gelukt. Met een mooi toespraakje werd voorzitter Jan Slijkerman in het zonnetje gezet en reikte penningmeester Dick Koster een mooie oorkonde uit. Dorpsvideoman en fotograaf Johan Wit legde alle gebeurtenissen vast op de diverse gevoelige platen.

DSC_0358 (53K)
De uitreiking van een bloemetje aan de jubilaris met de felicitaties.DSC_0367 (53K)
De oorkonde.


DSC_0370 (46K)
De oorkonde in detail.

Eerder werd Henk Vonk gehuldigd in zijn eigen huis, daar hij verhinderd was op de jaarvergadering te komen. Zie de foto's voor de uitreiking van een geschenkbon en een bloemetje voor de jubilaris uitgereikt door secretaris Jaap Kooij.

DSC_0328 (53K)
Een bloemetje voor Henk Vonk.
 

DSC_0330 (53K)
Secr. Jaap kooij, Annemiek en Henk Vonk en penningm. Dick Koster.

 
Na afloop van de jaarvergadering werd er nog even gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Rolstoelhockeyvereniging stuurde onderstaande fotocollage als bedankje voor hun seizoensfeest in ons clubgebouw op 4 september 2010.

Dolphins2010 (226K)

De plaatsing van een nieuwe lichtmast.

Op zaterdag 16 oktober 2010 werd er door een aantal vrijwilligers van IJs en Volksvermaak een nieuwe lichtmast geplaatst. Het is niet echt een nieuwe lichtmast, maar een oude lichtmast van de ANWB, die een tijd in opslag heeft gelegen bij de Provincie Noord Holland.

SDC11041s (106K)
De lichtmast


Nadat door het bestuur van IJenV de lichtmast werd aangeschaft, heeft de firma Spaansen het transport van de lichtmast verzorgd. Bemorail uit Warmenhuizen heeft op de lichtmast nog een gedeelte van een andere mast eraan vast gelast om de juiste hoogte te krijgen. De secretaris van IJenV en schilder Jaap Kooij heeft het schilderwerk verzorgd, maar een gedeelte van de mast, wat op de grond lag, moet verder nog afgeschilderd worden. Het bedrijf van Nick Bruin uit het Waarland met chauffeur Guido Droog heeft m.b.v. een verrijker machine de mast i.s.m. de vrijwilligers van IJenV de mast geplaatst.

SDC11043s (109K)
De verrijker gaat de mast ophijsen.


SDC11046s (320K)
Omhoog met die mast!

 

Het vastzetten van de paal was nog een lastig klusje, want de bouten om de mast vast te zetten moesten precies in de gaten passen van het onderstel van de mast op een betonnen plaat. Dus men moest de mast precies stellen. Henk Weststrate maakte de opmerking bij het stellen van de paal dat je niet alles met de aarde één kan maken. Blijkbaar heeft hij daar vroeger wel eens teleurstellende ervaringen mee gehad. Ook werd er een aantal plaatjes op het onderstel van de mast gemonteerd om de mast goed vertikaal te krijgen en goot men een speciaal gietbeton via een gat in de mast om deze verder vast te zetten en te verstevigen, zodat niet bij de eerste de beste herfststorm de mast omwaait. Bedrijf HBK 2000 uit Winkel heeft vier demontabele gasontladingslampen geleverd en zorgde voor de montage van de lampen en het elektrische gedeelte in de schakelkast bij de locatie van de paal.

 

SDC11080s (111K) SDC11081s (117K) SDC11083s (364K)
De plaatsing der lampen aan de mast en de montage in de schakelkast.

Na het plaatsen van de lampen kon men de lampen optakelen op de juiste hoogte en de verlichting testen. Zo heeft IJs en Volksvermaak weer een verlichtingsmast voor de ijsbaan, die weer jaren mee kan en is het wachten op een mooie ijsvloer in de winter en is de baan dan weer goed verlicht.


 

De Langereis wandeltocht op 22-08-2010.


De wandel brug bij de Rijd werd om ca. half 11 geopend door vertegenwoordigers van de Provincie NH en de gemeente Niedorp. Gedeputeerde Jaap Bond van de provincie NH begon met een toespraakje, waarin het belang van deze wandelbrug in het NH wandelpad genoemd werd. Hierna kwam Jan Steven van Dijk, de wethouder van gemeente Niedorp, aan het woord waarbij het burgerinitiatief van Martien Veth genoemd werd als een goed initiatief. Als dank voor het vele werk door Martien verricht om deze brug tot stand te brengen, mag de brug nu de Martien Veth brug heten. Een plastic naambordje met deze tekst erop mocht Martien laten zien aan het publiek. Luchtballonnen werden losgelaten en een aantal leden van de Niedorper fanfare gaven een feestelijk muzikaal tintje aan de opening van de Martien Veth brug.Martien Veth, de man van het burgerinitiatief.

 
Voor een videofragmentje van de Martien Veth brug, klik op:Weer een video fragmentje: klikken maar:


Daarna ging men weer verder met wandelen richting Kolhorn. Het was zwoel weer, met af en toe een klein buitje regen, maar veel stelde dat niet voor. Het aantal deelnemers aan de Langereistocht viel wat tegen. In totaal waren het er 310. Blijkbaar was er veel concurrentie van de vele andere evenementen en lokte het weer niet erg.

Daarna ging men weer verder met wandelen richting Kolhorn. Het was zwoel weer, met af en toe een klein buitje regen, maar veel stelde dat niet voor. Het aantal deelnemers aan de Langereistocht viel wat tegen. In totaal waren het er 310. Blijkbaar was er veel concurrentie van de vele andere evenementen en lokte het weer niet erg.

De jaarvergadering op 20-11-2009 van IJs en Volksvermaak werd goed bezocht. Een kleine evaluatie werd gedaan over de Langereis wandeltocht, waarbij men dit voor volgende zomer wil herhalen, wellicht met wat aanpassingen over de route. Verder hoopte men op goed winterweer voor de schaatsliefhebbers. De financiën waren goed op orde dankzij penningmeester Dick Koster. Later na afloop van de vergadering kwam vakantieganger Piet Helder, die net terug was van zijn vakantie uit Australië, zijn oude schaatsen inleveren. Ja, wanneer is het winter? Zeker niet in Australië in deze tijd van het jaar. Desalnietemin kunnen we terugkijken op een goede jaarvergadering in ons ijsclub gebouw.

Op de Floralia te Nieuwe Niedorp op 19 en 20 september 2009 was dit mozaïek te zien van de Langereistocht.


 

 
Tijdens de speciale vergadering van IJs- en Volksvermaak op 24 nov. 2007 in ons clubgebouw is aan onze secretaris, de heer Jaap Kooij, als lid van verdienste benoemd door het bestuur van het gewest NH/Utrecht en heeft de afgevaardigde van de KNSB, de heer Toon Steltenpool de oorkonde hiervan uitgereikt en Jaap een speld opgeprikt. Jaap is 2 jaar bestuurslid geweest en werd daarna 23 jaar secretaris, wat hij nu nog steeds is. Zo heeft Jaap zich al 25 jaar verdienstelijk gemaakt voor IJs- en Volksvermaak.Van links naar rechts: Toon Steltenpool, Jaap's echtgenote en de jubilaris zelf.


Hierna was er nog een gezellige receptie in verband hiermede, waarbij ook een afvaardiging van het bestuur van IJsvereniging Winkel was, die Jaap feliciteerde en een kaas assortiment overhandigde. IJsvereniging Aartswoud was eveneens vertegenwoordigd en feliciteerde ook de jubilaris, die niet met lege handen kwam te zitten.Een impressie van de receptie bij Jaap.