Verslagen

 Integratie 2, Nieuwe Buren gaan het ijs op.

In januari begon de organisatie van het schaatsen van Oude Buren met Nieuwe Buren vorm te krijgen. Veel leden van IJ&V melden zich spontaan aan om vrijwilliger te zijn. Fokko Omta benaderde de Nieuwe Buren uit Eritrea en Syrië. De 1e sessie was 2 februari. 15 vrijwilligers en 15 Nieuwe Buren. Mooie getallen. Nagenoeg iedereen stond voor het eerst op het ijs. In de loop van de avond draaiden sommige al hun rondjes. Andere draaiden ook rondjes maar met een steunijzer. De chocolademelk met slagroom liet ieder zich goed smaken. Ieder was fanatiek, blij en dankbaar naar ons als organisatie. Harry de Jong zorgde nog voor een mooie publiciteit in de Schager Krant (grote foto op de voorpagina van het streekdeel).

Nu wordt het menens!

 

Alle begin is moeilijk!

 

11 februari gingen we voor de 2e keer naar de IJsbaan, dit keer was het voor ouders met kinderen. Er waren weer 15 vrijwilligers paraat en 25 Nieuwe Buren. Dit laatste getal overtrof onze verwachtingen. Wat is het mooi te zien, dat iedereen zo zijn of haar best deed. Toen het tijd was om naar huis te gaan, wilden de kinderen nog lang niet naar huis! Ik denk dat ze vast nog een keer terug gaan, en als er hier ijs ligt, dan kunnen ze op De Rijd terecht. Eén jongetje reed na afloop al met één hand op de rug.  Bijzonder. Na afloop was er een "sneeuwballengevecht", integratie in de overtreffende trap!

 

Financieel zijn de kosten bijna geheel gedekt door sponsoring van wijdoenmee.nu, het Gewest KNSB NHU en een kleine particuliere sponsor. Ook Dirk van der Bel bedankt voor het ter beschikking stellen van de handschoenen. Fokko bedankt voor het enthousiasmeren van de Nieuwe Buren. En last but not least, alle vrijwilligers heel hartelijk dankt voor jullie inzet, zonder jullie was het niet gelukt.

 

In het fotoboek van 2017 en dan Integratie treffen jullie de foto’s aan van Albert Smit, Bert Westhoff, Fokko Omta en van de fotografe van de Schager Courant.

 

Meindert Brugman.